GKV De Lichtkring
Kerkleden

Week van gebed

Week van Gebed voor de Eenheid van de Christenen en een zondagavondviering met ALLE kerken.

In de week van 19 t/m 26 januari wordt wereldwijd gebeden voor de eenheid van de christenen. Ook in ons dorp trekken in die week alle kerken gezamenlijk biddend op en wel op 2 manieren:

1. Door de week is er elke avond, als een soort estafette, van 20.00 tot 21.00 een kerk open, met een activiteit..

Maandag 20 januari: bidstond in Het Kruispunt; (VEG, Goudmos 67a)

Dinsdag 22 januari: bidstond in de Josephkerk; (Effata; Kerklaan 20)

Woensdag 23 januari: bidstond in de Nieuwe Kerk; ( Hervomede Gemeente, Beijerlincklaan)

Donderdag 24 januari: : gebedssamenkomst in de Lichtkring (Ger. Vrijgem,.Dreef 1);

Vrijdag 25 januari: film “Agent of Grace”, nav de biografie van Dietrich Bonnhoeffer in de Ringvaartkerk  Protestantse Gemeente, Ringvaartlaan 16)

2. Deze week wordt feestelijk afgesloten met een avondviering in de Josephkerk op zondag 26 januari, waarin alle Nieuwerkerkse kerken gezamenlijk participeren. Voorganger is pastor Rite Schoolenberg; muzikale medewerking wordt verzorgd door de muziek-groep van Effata; de organist is Patrick Oude Essink, de liturgen zijn uit alle kerken. Ook deze feestelijke en gezamenlijke viering begint om 20.00,  de deur van de Josephkerk staat vanaf 19.45 voor iedereen wagenwijd open. Na afloop is er gelegenheid elkaar te ontmoeten bij koffie of thee.

Het algemene thema, aangereikt door de Wereldraad van Kerken, is voor deze week is: “Buitengewoon” Het is verheugend dat alle kerken in de Week van Gebed gezamenlijk optrekken en afsluitend  een gezamenlijk viering hebben. Iedereen is van harte welkom op iedere avond en in iedere kerk! Voor inlichtingen: Catie van Westing (321363)


Nieuwsoverzicht