NGK De Lichtkring
Kerkleden

Week van gebed

Week van Gebed voor de Eenheid van de Christenen in Nieuwerkerk

De jaarlijkse Week van het Gebed voor de Eenheid van de Christenen is dit jaar van 21 t/m 28 januari en volgt het vertrouwde stramien van door de week elke avond een avondgebed of bidstond in een andere kerk, als een estafette. Zo stapt men makkelijk eens over de drempel van een andere christelijke gemeente en kan je de verschillen in geloofsbeleving “proeven”.
De avonden zijn:
- Maandag 22 januari 20.00: bidstond in Het Kruispunt, Volle Evangelische Gemeente Het Kruispunt, Goudmos 67a.
- Dinsdag 23 januari 20.00: worship & prayer avond in de Josephkerk, Volle Evangelische Gemeente Effata, Kerklaan 20.
- Woensdag 24 januari 20.00: afwisselende dienst met oa overdenking en gebed in De Lichtkring, Nederlands Gereformeerde Kerk, De Dreef 1
- Donderdag 25 januari 20.00: gebedssamenkomst in de Nieuwe Kerk, Hervormde Gemeente, Beijerinkstraat 53.
- Vrijdag 26 januari 20.00: vesper in de Josephkerk, Rooms-Katholieke parochie, Kerklaan 20.

Op zondag 28 januari is om 20.00 uur de gezamenlijk afsluitende viering waarin leden van alle kerken participeren. Deze viering is in de Ringvaartkerk, voorganger is pastor Joost de Lange, en de band van de Ringvaartkerk luistert deze viering feestelijk op. De lectoren komen uit alle kerken. Dit jaar werd het materiaal van deze Week voorbereidt door kerken uit het Afrikaanse Burkina Faso; zij kozen voor het thema: “Heb God lief en je naaste als jezelf” naar aanleiding van de Bijbeltekst uit Lucas 10, vers 27.
Er wordt al meer dan een eeuw gezamenlijk voor eenheid gebeden, en in Nieuwerkerk een kleine tien jaar. De avonden worden als warm en verrijkend gevoeld, de afsluitende viering als zeer vreugdevol en inspirerend. Op accenten verschillen de christelijke kerken, maar we zijn in Christus één: het is heerlijk om een week zo gezamenlijk op te trekken en te bidden! Iedereen is welkom op elke avond in elke kerk!

Wij willen de eenheid zoeken - de kerk van alle tijden. Wij willen u en jou hartelijk welkom heten, ook woensdag 24 januari 2024 om 20:00 uur in de Lichtkring. Na afloop willen wij elkaar graag ontmoeten en in gesprek gaan onder het genot van een kopje koffie of thee.


Nieuwsoverzicht