GKV De Lichtkring
Kerkleden

Nieuwsberichten

The Messiah - de musical

Op zaterdag 7 maart komen muziek, verhaal én beeld bij elkaar in de musical The Messiah, die om 19.30 uur in De Lichtkring (Dreef 1) in Nieuwerkerk aan den IJssel wordt opgevoerd.

Lees verder

Week van gebed

In de week van 19 t/m 26 januari wordt wereldwijd gebeden voor de eenheid van de christenen. Ook in Nieuwerkerk trekken in die week alle kerken gezamenlijk biddend op. Door de week is er elke avond van 20.00 tot 21.00 uur een kerk open. De week wordt feestelijk afgesloten met een avondviering in de Josephkerk op zondag 26 januari, om 20.00 uur. Iedereen is van harte welkom op deze avonden! 

 

Lees verder

Nieuwe Alpha van start

Met anderen op zoek gaan naar de zin van het leven. Dat is Alpha. In Rotterdam Nesselande start op donderdag 16 januari om 19:00 uur een nieuwe Alpha in Wijkcentrum De Kristal. Tijdens circa tien interactieve en gezellige bijeenkomsten ontdek je wat het christelijk geloof inhoudt. Stel al je vragen en praat met andere deelnemers door over boeiende onderwerpen. Je bent niet de enige; wereldwijd volgden ruim 24 miljoen mensen een Alpha.

Lijkt het je wat? Je bent van harte welkom! Deelname is helemaal gratis. Lees hier nog meer informatie en voor vragen of aanmeldingen kun je terecht bij Theo Moekestorm, Peter Kleijwegt, Ieke Kleijwegt, Jos Borst, Ellen Brouwer en Henco van Puffelen (06-30065779) of via alphanesselande@gmail.com.


Welkom met Kerst!

In de geboorte van Jezus komt God dichtbij ons, om liefdevol aan te raken wat gebroken en kapot is, om nabij te zijn in wat pijn doet en teleurstelling geeft. Hij geeft hoop en maakt heel! 
Op bijzondere wijze worden de levens van Elisabeth & Zacharias en Maria & Jozef veranderd als God elk van hen liefdevol raakt in hun hart. Deze verhalen staan centraal in de Adventsperiode in De Lichtkring.
Van harte welkom, elke zondag om 9:30 uur en/of 16:30 uur en op eerste Kerstdag om 9:30 uur. Op tweede Kerstdag is er een inloop van 14:00 – 17:00 uur.


Gemeenteproject ‘Oefenen in Discipelschap’

Na de zomer starten we het kerkelijk seizoen met een gemeenteproject. We willen met elkaar een nieuwe impuls geven aan het gemeenteleven. En elkaar ontmoeten rondom het thema ‘Oefenen in Discipelschap’. Elk thema van het project wordt in de zondagse samenkomst ingeleid. Daarna gaan we er verder mee aan de slag, tijdens de Bijbelklas, en andere bijeenkomsten die door de week gehouden worden. Zo willen we op een inhoudelijke en creatieve manier een tijd lang als gemeente bezig zijn met wat het betekent om leerling te zijn van Jezus. Lees op deze pagina meer informatie over het project, de data en de verwerkingsbladen. 


Zomerweek Nesselande

Je bent welkom bij de Zomerweek! Woensdag 28, donderdag 29 en vrijdag 30 augustus is het weer feest in Nesselande voor alle kinderen van de basisschool. Het thema is ‘Op reis’. Iedere dag is er een podiumprogramma met een toneelstuk of een verhaal. 

Lees verder

Gemeentedag

zaterdag 22 juni

De gemeentedag (nieuwe stijl) is dit jaar op zaterdag 22 juni. Eind van de dag is er een Running diner en voorafgaand wordt er een spel georganiseerd voor iedereen in de kerk. Tussen 13.00 en 16.30 ben je welkom om mee te komen doen.

Lees verder

Bericht van E&R

Zomer 2019

Wil je een mooie en zinvolle vakantie om tot een zegen voor anderen te zijn?

 

Lees verder