NGK De Lichtkring
Kerkleden

Ons kerkgebouw

We zijn blij met en dankbaar voor het gebouw aan de Dreef 1, waar we sinds 2004 onze diensten mogen houden. Het is ruim en licht, zoals het geloof licht en ruimte in ons leven geeft.

Het gebouw is ontworpen door de architect Hendrik Jan Groeneweg, verbonden aan architectenbureau Groeneweg & Van der Meijden te Dordrecht.

Symboliek in de kerk

In de kerk is een nis waarin ruimte is voor het Bishop-orgel en andere muziekinstrumenten. Klik hier voor meer informatie over het orgel.

Verder is er in de kerk een beeld te vinden, bestaande uit een witte gebroken bol op een zwarte schaal. Dit beeld 'de Traan van God' van Wilco van Hoogdalem draagt als thema het verdriet van God over de gebrokenheid van de aarde.

Bij kerkelijke feestdagen maken we een bloemstuk dat aansluit bij de preek of het thema. Ter verdieping, als extra toevoeging en om een stukje van Gods prachtige schepping te laten zien. Met vormen, bloemen en eventueel andere materialen proberen we de essentie van de preek of van een lied weer te geven. Iets om naar te kijken, van te genieten, om er door geïnspireerd te raken. Het kan je hart raken en door het beeld dat je ziet kun je het Woord dat gebracht wordt, vaak beter onthouden.