GKV De Lichtkring
Kerkleden

Voorganger

Mijn naam is Henco Lopers en ik ben voorganger van de Lichtkring in Nieuwerkerk aan den IJssel. Dat ben ik met plezier, want ik mag werken in een getalenteerde en veelkleurige gemeente. Het is mijn passie om mensen aan God en aan elkaar te verbinden.

In de ontmoeting met God mag je boven jezelf uitstijgen en iets van Gods goedheid ervaren, terwijl je in de onderlinge ontmoeting elkaar mag zegenen, opbouwen en bemoedigen. De kracht en liefde die dan ontstaat ervaar ik telkens weer als een wonder.

De gemeente in Nieuwerkerk aan den IJssel is niet mijn eerste gemeente. In 2003 mocht ik als predikant beginnen in de Gereformeerde Kerk vrijgemaakt te Nieuwegein. Vandaar ben ik in 2008 naar Langerak en Hardinxveld-Giessendam gegaan om ten slotte vanaf 2014 te werken in Hoogezand-Sappemeer.

Op 17 juni 2018 ben ik bevestigd als predikant van De Lichtkring en samen met mijn vrouw Jackelien in Nieuwerkerk aan den IJssel komen wonen. Hoewel Jackelien haar eigen werk heeft als huisarts, is ze ook met liefde betrokken op de gemeente. Samen genieten we van de mooie contacten en het leven in Nieuwerkerk. Ook de omgeving vergeten we niet, want wat valt er veel te genieten in het Groene Hart!

Wil je een gesprek of nader kennismaken bij een bak koffie of thee…? Je kunt me bereiken via Dominee@de-lichtkring.nl of op 06-20641615.