NGK De Lichtkring
Kerkleden

Gemeenteproject: ‘Feest van het Koninkrijk’

Een gemeenteproject over het ‘Onze Vader’, waarin ruimte is voor verdieping van je geloof en voor gebed. Juist in deze tijd van corona geeft dit project mogelijkheden om als gemeente met elkaar gericht te zijn op God. Grote groepsprojecten zijn op dit moment niet mogelijk. Maar gebed vraagt om intimiteit en kleine verbanden. Daarom biedt juist het project Feest van het Koninkrijk in deze tijd een mooie kans.

Vanaf zondag 27 september starten we iedere week met een dienst rondom het projectthema. Bij deze dienst wordt een verwerkingsblad gepresenteerd dat je in de loop van de week met elkaar in kleine groepen kunt bespreken. Daarnaast biedt het boekje: Feest van het Koninkrijk ook materiaal voor persoonlijke stille tijd en de ontwikkeling van je leven met God.

Omdat de groepen dit jaar vanwege de corona-epidemie echt klein moeten blijven, bieden we verschillende vormen aan. Je kunt ervoor kiezen om fysiek aan een groep deel te nemen of om online samen te komen. 

  1. De eerste mogelijkheid is om in een groep van maximaal 6 – 8 personen bij elkaar te komen. Daarbij is het een voorwaarde dat je op het gastadres de anderhalve meter afstand kunt bewaren. Bij de indeling van de groepen zullen we daarop letten. Eventueel kan een dergelijke groep ook besluiten om elkaar online te ontmoeten via Teams of Zoom.
  2. De tweede mogelijkheid is een gebedstrio. Hierin kom je met drie of vier mensen bij elkaar. Om samen te spreken over het onderwerp, maar bovenal om samen te bidden.
  3. De derde mogelijkheid is de Lectio Divina. Dit is een vorm van langzaam en verstillend bijbellezen, die uitloopt op gebed. Deze vorm stamt uit de kloostertraditie en beleeft momenteel een revival. Dit is een vorm voor minimaal 3 en maximaal 5 personen, maar kan ook individueel worden gedaan.

Bij het project hoort het boekje Feest van het Koninkrijk. Je kunt hem uiteraard bestellen bij bol.com, maar je kunt ook besluiten de plaatselijke christelijke boekhandel Sjofar in Nieuwerkerk aan den IJssel te steunen. Deze heeft de boekjes vanaf vandaag op voorraad. Je kunt het boekje bij hen bestellen via contact@boekhandel-shofar.nl

De indeling van de groepen is inmiddels bekend en kun je hier (eerst inloggen) bekijken.

Bekijk hier ook de instructies voor de gebedstrio’s en de instructies voor Lectio Divina (groep) en Lectio Divina individueel

In onderstaand tabel vindt je een overzicht van de onderwerpen. 

DatumOnderwerp 
27 september Intimiteit met God  Start - verwerkingsblad 1
4 oktober  Gods Koninkrijk maakt heel  Verwerkingsblad 2
11 oktober God brengt recht  Verwerkingsblad 3
18 oktober Herfstvakantie Vrij
25 oktober  Vrij door vergeving  Verwerkingsblad 4
1 november Realistisch over het kwaad  Verwerkingsblad 5
8 november Gods wereld komt Afsluiting - verwerkingsblad 6                

We hopen op een feestelijk project!
Greetje Jansen
Henco Lopers
Sjoukje Scholte
Annette van Vliet